Néhány évvel ezelőtt 1-1 képen feltűntek élénk sárga színű garnélák, amelyekről azt állították, hogy ők nem Neocaridina változatok és ezt a garnéla formája is igazolta. Ők voltak a Yellow king kong garnélák, akiknek az eredetéről igazából nagyon sokat nem lehet tudni, hasonlóan az újabb változatok nagy részéről sem, csupán kb annyit, hogy ezek is Caridina logemanni-k, mint az összes CRS/Taiwan bee, stb. Kb 2,5 évvel ezelőtt lehetett először hallani róluk, de sem akkor, sem azóta túl sok információ nem derült ki azon túl, hogy ez az újdonság is egy taiwani tenyésztőnél jelent meg, és ő stabilizálta a vonalat (sajnos a nevét balladai homály fedi).

Érdekes, hogy őket is a Taiwan bee garnélák közé szokták sorolni (ezt mutatja a neve is), bár közel sem olyan telített színűek, mint a többi, “hagyományos” taiwan bee, és nincsenek rajtuk fehér foltok egyáltalán (még a farok végén sem).

Generációk

Az biztos, hogy valamilyen kereszteződésből jöttek ki, tippem szerint nagy szerepet játszottak a serrata változatok (többek közt a tangerin tiger) a létrehozásnál. Az érdekességük, hogy annak ellenére, hogy biztosan valamilyen keresztezés, mégis teljesen stabil változatról van szó, tehát a yellow king kong garnélák összes utódja yellow king kong lesz.

Csapat

Mint ahogy írtam fent, a yellow king kong garnélák nem olyan erős és telített színűek, mint a többi taiwan bee, azonban nagyon szép egységesen sárga színűek. Van egy olyan változata, amikor áttetsző részek is vannak a garnélán, mintha rilik lennének, ám ezek viszonylag ritkák.

Színesedő apróság

Ami a tartását illeti, mivel ők is C. logemanni garnélák, nekik is ugyanolyan víz kell, mint minden más taiwan bee változatnak: lágy és savas víz.

Nálam pár hónapja vannak a garnélák, ugyanolyan vízben, mint az összes többi Taiwan bee változat (kb 2-3nk a GH ,1-2nk a KH, PH pedig 6-6.5 körül), természetesen ők is külön akváriumban vannak, azóta szépen elszaporodtak, és meg tudom erősíteni, hogy valóban tisztán szaporodik ez a változat is.

Vacsora

Az igazi különlegessége ennek a változatnak, hogy nagyon kevés a sárga színű garnéla, ám nekik tényleg nagyon szép, élénk a színük, új, szép kis színfoltot hozott a taiwan bee garnélák közé.