Nagyon sokféle eleséget adhatunk halainknak/garnéláinknak, de talán mind közül az a legjobb, amiben pontosan tudjuk, hogy mi is van. Ebben a kis bejegyzésben leírom, hogy mi az, amit időnként szoktam én is csinálni (kb évente egy alkalommal) és ezt hogyan készítem el, bár nem túl bonyolult a művelet.

Az általam használt hozzávalók:

  • pulykaszív
  • sóska
  • spenót
  • sütőtök
  • gyermekláncfű
  • tojás
  • fokhagyma
  • pirospaprika

Az elkészítés:

Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, a szívről levágjuk a zsírt és feldaraboljuk. Ha ez megtörtént, akkor pár percig feltesszük főni a szívet, közben pedig vizet forralunk és a forrásban lévő vízbe 1-2 percre betesszük a zöldségeket.

Az főzés után

Ha ez megvolt, akkor az egészet összeturmixolom és hozzáadom a fokhagymát.

Guszta

Az így kapott masszát beleteszem egy edénybe, és pár percig még főzöm, alapos kavargatás közben, ekkor adom hozzá a tojást és a pirospaprikát is. Ha megvolt az összefőzös, már csak arra kell várni, hogy kihűljön és szét is lehet osztani kisebb adagokra, amelyeket lefagyasztunk.

Nyugodtan ki lehet egészíteni egyéb hozzávalókkal is, mint pl artemia, fagyasztott rák, vagy bármi olyasmivel ami hasznos lehet. Ezzel kb hetente, vagy mostanában inkább 2 hetente szoktam etetni, úgy tűnik szeretik, bár igazából mindent szeretnek, de ezzel is változatosabb az étrendjük.