Chocolate sakura garnéla
A barna különböző árnyalataiban tündököl ez a változat, a világos barnától kezdve egészen a majdnem fekete, nagyon sötét barnáig.

Információk
Chocolate sakura garnéla
Latin név: Neocaridina david
Egyéb nevek: Csoki sakura, Schoko sakura
Vízkeménység: Kemény víz, GH, KH ~10-30nk
PH érték: Enyhén lúgos, ~6-8,5
Hőmérséklet: 21-26C
Szaporodás: Specializált
Nehézség: Könnyű
Eredet: Dél-Kelet Ázsia
Méret: 2-3cm
Leírás
Az első hírek 2009 végén láttak napvilágot, melyek szerint a garnéla világ fellegvárában, Taiwanon megjelent egy új Neocaridina színváltozat. Ne feledjük, hogy innen származnak napjaink talán legfelkapottabb garnélái, a Taiwan bee-k és sokan a Sakura garnélákat is innen származtatják.
Ami bizonyos, hogy ezek a garnélák nem vadon fogott példányok, hanem szigorú tenyésztés eredményeképp jöttek létre. Valószínűleg ez a Chocolate shrimp szintén Neocaridina heteropoda (bár állítólag több Neocaridina faj keresztezésével tenyésztették ki), amelynek már számos színváltozata került napvilágra, úgy mint a red cherry, a yellow fire, és a sakura.
A teljes blogbejegyzés, 2010 februárból: Chocolate sakura