Chocolate sakura 2017-02-10T23:09:04+00:00

Chocolate sakura garnéla 

A barna különböző árnyalataiban tündököl ez a változat, a világos barnától kezdve egészen a majdnem fekete, nagyon sötét barnáig.

 Információk

Chocolate sakura garnéla

  • Latin név:           Neocaridina david

  • Egyéb nevek:      Csoki sakura, Schoko sakura

  • Vízkeménység:    Kemény víz, GH, KH ~10-30nk

  • PH érték:            Enyhén lúgos, ~6-8,5

  • Hőmérséklet:      21-26C

  • Szaporodás:        Specializált

  • Nehézség:           Könnyű

  • Eredet:                Dél-Kelet Ázsia

  • Méret:                  2-3cm

 Leírás

Az első hírek 2009 végén láttak napvilágot, melyek szerint a garnéla világ fellegvárában, Taiwanon megjelent egy új Neocaridina színváltozat. Ne feledjük, hogy innen származnak napjaink talán legfelkapottabb garnélái, a Taiwan bee-k és sokan a Sakura garnélákat is innen származtatják.

Ami bizonyos, hogy ezek a garnélák nem vadon fogott példányok, hanem szigorú tenyésztés eredményeképp jöttek létre. Valószínűleg ez a Chocolate shrimp szintén Neocaridina heteropoda (bár állítólag több Neocaridina faj keresztezésével tenyésztették ki), amelynek már számos színváltozata került napvilágra, úgy mint a red cherry, a yellow fire, és a sakura.

A teljes blogbejegyzés, 2010 februárból: Chocolate sakura