Sziasztok,

Az elmúlt időszakban kicsit eltűntem, nem nagyon volt időm és energiám a bloggal foglalkozni, de hátha sikerül ezen most változtatni, picit aktívabban jelen lenni ismét, és megosztani érdekességeket, információkat, újdonságokat.

Engedjétek meg, hogy adjak egy kis helyzetjelentést. Egy picit csökkentettem az akváriumok számát, jelenleg 45db akvárium van, 4-et szüntettem meg. Továbbra is elsősorban mindenféle Caridina változatok laknak a többségben, azonban van ismét 3 akvárium Neocaridinákkal, illetve van most 2-3 üres is.

A nyár, a nagy meleg, utazgatás, stb remélem lassan lement, és kicsit több időt tudok szentelni ismét a garnéláknak. Sajnos azért nem múlt el nyomtalanul ez a nyár: van 1-2 változat, aminek kicsit megcsappant a létszáma, azonban a legnagyobb gond, hogy a tavasszal látott sok-sok petés garnéla által világra hozott kicsik elég kis arányban maradtak meg mostanáig. Vannak ötleteim, hogy mik lehetettek az okok, igyekszek ezeket kiküszöbölni.

Van pár érdekes “kísérletem”, ezekről is be fogok számolni, illetve igyekszek ismét megosztani újdonságokat, újabb változatok bemutatását (szerencsére azért folyamatosan vannak új és új garnélák), tervezek idén elmenni pár rendezvényre külföldre, szóval hajrá garnélák 🙂