A royal blue tiger garnélák, mint ahogy ebből a fantázianévből is látszódik, egy tigris színváltozat, mégpedig a kék tigrisnek az egyik variációja. Ez nem egy új színváltozat, azonban valahogy nem igazán lett túl népszerű az évek során. Emlékszek, hogy az első ilyen garnélát talán 2010 körül láttam.

De hogy mi is ez a royal  blue tiger garnéla? Olyan kék tigris garnéla, aminek igazából nincsenek csíkjai, hanem az egész garnéla sötét kék színű, picit márványos beütéssel, tehát általában nem teljesen egyszínű az egész garnéla, továbbá nekik is narancssárga szemük van. Vannak amelyek nagyon sötétek, már-már feketék, mások picit világosabbak, de alapvetően sötét árnyalat.

Valószínűleg ezek a garnélák úgy jöttek létre, hogy kék és fekete tigris garnélákat kereszteztek egymással, ezeknek az utódai közt lettek ilyenek, amelyek mára akár stabilan is tudják örökíteni ezt a színt. A kicsik mikor megszületnek, már gyakorlatilag pár nap után sötét kék színűek.

Mivel ez is egy Caridina mariae változat, így tartásuk, szaporítások semmiben sem különbözik a többitől. Én lágy és kb semleges vízben tartom őket. Náluk is nagyon kell figyelni arra, hogy ideiglenesen se menjen fel a vízhőmérséklet 26 fok fölé, mert arra nagyon érzékenyek.

A royal blue tigeren túl lehet találkozni poison blue, prussian blue és még biztos sok egyéb fantázianévvel, de alapvetően ugyanarról a változatról van szó. Ez is egy kis érdekes színváltozat a tigris garnélák palettáján, ami valószínűleg nagyon soha nem fog elterjedni.