Ez az év is lassan a végére ér és itt az ideje, hogy megírjam a már szokásosnak mondható kis összefoglalómat. Ami a rendezvényeket, versenyeket illeti a 2020 as évhez képest nagyon nagy változás nem történt. Sajnos most sem dúskáltunk ezekben az eseményekben, talán Európában nem is volt semmilyen garnéla verseny. Ázsiában mintha lett volna, de oda most eljutni a szokásosnál is nehézkesebb. Voltak próbálkozások arra, hogy online versenyeket rendeznek, de ez azért nem ugyanaz, mint amikor személyesen is lehet találkozni.

Egy ritkaság, még neve sincs, foto: Zpo Ho
Piros snowflake
Fekete snowflake, Foto: HWA
PIros Boa, foto: Cheng shrimp
Metallic boa, Foto: HWA
Purple metallic, Foto: Internet?
Piros metallic, Foto: Internet?
Black Fancy Tiher, Foto: Cheng shrimp
Red fancy tiger, foto: Internet?
PRL, Foto: Kurozawa Shrimp

A garnélák esetében idén sem történt nagyon radikális változás, újítás. Talán ami szembetűnő, hogy egyre több az orange eye garnéla változat, sok érdekes minta és szín kijön, bár az esetek nagy részében nem stabil a minta, illetve az örök kérdés ott van az orange eye garnélák esetében, hogy ők most látnak-e valójában vagy sem. Rajtuk kívül továbbra is a főbb irányok a black és red fancy tiger, a boa, illetve a fekete és piros snowflake garnélák, illetve a metallic vonal kezd egyre jobban terjedni, megjegyzem nem hiába, csodálatos garnélák ők is 🙂 Neocaridina esetében a red onyx óta nem találkoztam új változattal.

Ami engem illet, a garnélákkal kapcsolatban nagyon elégedett vagyok, a tavalyi költözés után minden beállt a megszokott kerékvágásba és nagyon jól működik az új környezet. Összesen továbbra is 42 akváriumom van, láthatóan beváltak a nagyobb akváriumok, mivel 1-2 akvárium kivételével mindenhol nagyon szépen sokasodnak, szaporodnak a garnélák és szerencsére a minőségükkel is elégedett vagyok.

Végre a purple metallic vonal, a red fancy és az év végére a black fancy tiger garnélák is elkezdtek szépen szaporodni, aminek nagyon örülök, mert máe elég régóta vártam erre, mindegyik esetben több, mint egy év volt, mire eljutottam ide. Sajnos a spinata csapat valahogy nem jön össze, fel is adtam ezt a fajt teljesen, egyedül a dennerlik maradtak a sulawesi garnélák közül. A bloggal sem siketült annyit foglalkoznom, mint terveztem/szerettem volna, azonban végre ismét kint voltam 2021 ben kétszer is a Terraplázán 🙂

2022-re nagy terveim vannak, azonban a megvalósuláshoz kis szerencsére is szükségem van, ha sikerül, mindeképp be fogok itt számolni róla. Mindenkinek sikerekben és természetesen garnélákban gazdag évet kívánok 2022-re is!