Az április végi kirándulásom során természetesen a városnézésen, az érdekességek felfedezésén túl természetesen az akvarisztika is kiemelt helyen szerepelt. Sajnos a fényképezőgépemet nem mindig vittem magammal, de összeállítottam két kisebb videót is, amit nyugodtan meg lehet tekinteni 🙂 Ami egyértelmű, hogy ebben az ázsiai országban az akvarisztika sokkal nagyobb szerepet tölt, mint itthon. Sokkal több az akvárium, nagyon sokan tartanak akváriumot otthon, mint nálunk. Nagyon népszerűek a diszkoszok, a flowerhornok és természetesen az arowanák is. Abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a csapvíz (amit Malajziából kapnak) nagyon jó minőségű, lágy víz.

Tebang fák és levelek mindenhol

Az egyik nap ellátogattam az ottani “fish street”-re, ahol 8-10 akvarisztikai bolt van közvetlen egymás mellett. Igazából elég klasszikus akvarisztikai boltok, rengeteg nagyon olcsó elvenszülővel, szép bettákkal és átlagosabb halakkal. Gyakorlatilag minden boltban van választék arowana-ból, illetve garnélából is mindenhol van 6-8 Neocaridina változat, de PRL, taiwan bee és sulawesi garnéla is van mindenhol, összesen 10-12 féle garnélából azért mindenhol lehet választani.

Nekem ami nagyon meglepő volt, hogy biztos voltam benne, hogy végtelen Bucephalandra lesz mindenhol, mivel Indonézia Szingapúr szomszédságában van, de ennek ellenére én csak Tropica és Dennerle Bucephalandrákat láttam. Másik érdekesség, hogy minden boltban (akár kint az utcán) vannak összekészített “zacskós halak” és békák. 1-1 zacskóban 20-50 díszhal vagy béka van összekészítve, viszonylag olcsón. Nem teljesen értettem, hogy ennek mi értelme van, de megvilágosodtam -> ezek mind eleségállatok, mivel sokan tartanak Arowanat, Endlicherit, vagy más ragadozó halat…

Az egyik kedvenc új felfedezésem a mini Marimo (mini gömbmoha) volt, amiből hoztam is haza pár darabot. Ezek kb akkorák mint egy 5 forintos, nem pedig olyan nagyok, mint amiket itthon lehet kapni, elvileg ezek az eredeti gömbmohák, furcsállom, hogy nálunk nem lehet kapni, csak a nagy változatot, pedig nagyon jópofa.

Mini Marimo, az órához képest érdemes a méretet nézni

Az egyik nap elmentünk egy óriási halfarmra, ami a szingapúri tőzsdén is jelen van. Végtelen mennyiségű akvárium, hal, betonkád mindenféle halakkal. Csak itt nyugodtan el lehetne tölteni egy napot a nézelődéssel. Tényleg fantasztikus dolgokat lehet felfedezni. Ugyanazon a napon elmentünk a Szingapúr közepén található kevésbé lakott területre, ami egy kis mezőgazdasági terület, azonban itt nem búza vagy kukoricamezők vannak, hanem orchideafarmok, vagy díszhaltenyészetek. Volt szerencsém ellátogatni egy arowana farmra is, ahol a kis tavakban óriási méretű arowanák, és egyéb szörmyek voltak 🙂