Nincs rendes weblap bemutatkozás nélkül, úgyhogy röviden meg is tenném: Szentgyörgyi István Szabolcs a becsületes nevem.

Minden 1984 ben, egy őszi napon, Eger városában kezdődött 🙂 Nem szándékozok önéletrajzi regényt írni, nem is teszem.

Voila, én magam

Az akvarisztikához és mindenféle kisállathoz már elég korán közel kerültem édesapámnak kösznhetően. Igazi állatkert volt/van otthon, a pintyektől kezdve, mindenféle hörcsögön és a csíkosmókuson át rengeteg állat megfordult nálunk. Fiatalabb korában édesapám tenyésztgetett különféle halakat (elevenszülőket, gurámikat) gondolom többek között ezért is meglepett egy akváriummal, amikor 5-6 éves lehettem. Pici akvárium volt, pár plattival, guppival és coryval, ekkor kerültem közelebbi kapcsolatba az akvarisztikával. Pár év múlva valahogy eltűnt az akváriu, ha jól emlékszek különféle törpehörcsögök lettek helyette, úgyhogy hosszű időre eltűnt a víz a szobámból.

Sok év után aztán ismét ragasztottunk egy 80 literes akváriumot, ami egy elég vegyes csapat uszonyosnak adott otthont. A sors valahogy elvitt egy AME kiállításra, ahol megláttam valamit, ami megfogott: Egy garnéláknak berendezett akvárium! Nekem is kell egy ilyen… Újabb akvárium, szépen beállítva, egy probléma támadt: honnan szerezzek bele garnélát? Sajnos nem volt túl egyszerű találni, de sikerült néhány red cherry hez hozzájutni. A garnélák ahogy nőttek és szaporodtak és úgy kezdtem magam egyre mélyebben beleásni ebbe a világba, természetesen újabb fajokat szerettem volna a szobám falain belül tudni. Kisebb nagyobb nehézségek árán meg is találtam amit szerettem volna: crystal red garnélák. Mind a mai napig ezek a kedvenceim!

Jelenleg van egy 400 literes szép barna vizes “nagy” akváriumom vörös neonokkal, apistogramma-kkal, és vitorlás halakkal, egy 70 literes akvárium a legújabb halaimmal ( “galaxy dániók”) és 20 darab kisebb, 20-40 liter közötti akvárium a garnélák számára.400 liter

A nagy akvárium

állványzat garnéláknak

garnélás akváriumok