Több, mint egy évvel ezelőtt ismét lezajlott egy költözés körülöttem, amely során természetesen az akváriumok is költöztek. Akkor úgy alakultak a dolgok, hogy egy állványt, azaz 16db akváriumot tudtam beállítani az új helyen. Ezek az akváriumok már több mint 1 éve működnek. 1-2 változás történt, de így egy év elteltével lássuk hogy állnak az akváriumok/garnélák:

Első sor

Az első akváriumban laknak a kék tigris garnélák. Nagyon szépen sokasodnak, bár igaz, hogy néhány blonde tiger garnéla is elő szokott jönni a csapatban

A második akváriumban egy különleges tigris garnéla lakik, a poison blue tiger, aki mintegy átmenetet jelent a kék és a fekete tigris közt. Lassan megszületik ebben az akváriumban az F2 generáció.

A harmadik akvárium jelenleg üresen működik, arra vár, hogy bekerüljön egy csapat BT3  black tiger garnéla.

A negyedik akváriumban vannak a Taiwan mix garnélák, illetve az ott született Taiwan garnélák egy részét is benne hagyom az akváriumban.

Második sor

Az első akváriumban laknak a rili garnélák, akik a thaiföldi nyaralás szuveníreként kaptak helyet a rendszerben 🙂

A második akváriumban hagyományos S grade Crystal red garnélák laknak, a nyáron egy kicsit megfogytak, de folyamatosan jönnek elő az apróságok a mohatengerből.

A harmadik ad otthont a Crystal red Hinomaru garnéláknak,

A negyedik akváriumban laknak azok a mosura crystal redek, amelyeket a legszebbnek gondolok, természetesen nem PRL, azonban van 1-2 nekem nagyon tetszetős példány is, sőt még néhány flower headet is sikerült találni köztük.

Harmadik sor

Az első akváriumban lakik a smiley head populáció, akik mindig mosolyt csalnak az arcomra 🙂 Nemrég láttam 1-2 különleges mintájú garnélát, azt hiszem ez lesz az egyik következő projektem, hogy megnézzem mi t lehet belőlük kihozni.

A második akváriumban laknak a nyáron sajnos kicsit megfogyatkozott létszámú white bee garnélák, szerencsére mostanában láttam 1-2 kicsit előmászni, illetve vannak petés nőstények.

A harmadik akváriumban vannak a Crystal black hinomaru és mosura garnélák.

A negyedik akvárium ad otthon az S grade crystal black garnéláknak. Ennek az akváriumnak az az érdekessége, hogy nem katív talaj van benne, hanem sima bazalt.

Negyedik sor

Az első akváriumban Caridina Malaya garnélák laknak. Ezek a különleges szaporodású garnélák egy stabil populációt alakítottak ki, mindig látok petéseket, és kicsiket is, sajnos azonban elég félénkek, de etetésre azért mindig előjön egy adag, lassan itt lenne az ideje egy kis vérfrissítésnek…

A második akváriumban van az egyik legújabb csapat garnélám, a Super Princess. Korábban volt Princess garnélám, sajnos ők a költözés során nem jöttek át, nekik akkor nem jutott hely, azoban mindenképp szerettem volna ismét belevágni.  Ezek is nagyon hasonlóak a Princessekre, azonban sokkal erőteljesebbek a színeik és több bennük a fehér rész. Mostanában jelentek meg az első petés kismamák, kíváncsian várom a folytatást.

A harmadik akváriumban vannak a super crystal red garnélák, amelynél az elmúlt hetekben születtek meg az F2 generáció első tagjai, így most elég szép számú apróság hemzseg, az akvárumban.

A negyedik akvárium ad otthont a Taiwan bee garnéláknak. Mikor ezt az akváriumot indítottam, kizárólag Taiwan bee garnélákat raktam bele, és valóban be is bizonyosodott, hogy a kicsik ebben az esetben 100%-ban Taiwan bee-k lesznek. Jelenleg az F2 generáció megszületésére várok.