A tavalyi évhez hasonlóan ismét szeretném egy pár sorban összegezni, hogy mi is történt idén körülöttem, mármint ami a garnélákat illeti…

Az év első felében nagy újdonság nem történt, az akváriumok, garnélák körül nem volt változás, szépen éldegéltek és sokasodtak a helyükön.

Azonban az év második felében kicsit felgyorsultak a dolgok az akváriumok körül is, ugyanis ekkorra már biztossá vált, hogy be fogok állítani egy második állványt is, ami kb ugyanakkora lesz mint az előző, úgyhogy szép lassan elkezdődtek ehhez az előkészületek, majd augusztus során sikerült is összeállítani az állványt és elindítani az akváriumokat. Jelenleg 31 akváriumban bő ezer liter víz áll rendelkezésre a garnélák számára.

Ebben az évben úgy döntöttünk, hogy nem megyünk el a bécsi Exotica vásárra, hanem helyette októberben elutazunk az olaszországi Cesena városába, ahol az első “European Shrimp Contest” került megrendezésre, nagyszerű kirándulás és rendkívül érdekes élmény volt, azt kétségtelen.

Az eltelt idő alatt az új állvány is szépen benépesült, láthatóan tetszik a garnéláknak az új hely, 1-1 akváriumban szépen el is kezdtek szaporodni. Az idei évben egyértelműen a legnagyobb változás az új állvány beállítása volt, aminek köszönhetően sikerült néhány új garnélának is helyet szorítani, így ismét van többek közt kardinális garnélám. Amit még mindenképp szeretnék megemlíteni, hogy a korábbi évek nem túl sikeres Taiwan bee projektek után végre most sikerült őket is bőséges szaporodásra bírni, remélem a továbbiakban is hasonlóan fognak viselkedni!

Mindenkinek nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok!