Mint ahogy azt említettem az eleségekről szóló post-ban, én a direkt garnéláknak kifejlesztett tápok közül leginkább a Shirakura-t használom. Rendkívül jó minőségű japán termék, és az ára sem annyira horrorisztikus, mint néhány más márkának. Viszont írtam azt is, hogy sajnos a beszerzése nem túl egyszerű. Hát ez most végre megváltozott, van a terméknek magyarországi forgalmazója is, mégpedig a Greenaqua.

Nézzük is milyen termékek vannak, és mire is jók azok:

Shirakura Ebi Dama: Ez az általános garnélatáp, én eddig ezt használtam, imádják a garnélák. Nem csak a crystal redeknek, hanem bármelyik másik fajnak tökéletes eleség, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Shirakura Ebi Dama Special: A Shirakura cég egyik legújabb terméke, még nem volt szerencsém kipróbálni, épp most érkezett meg hozzám, de aki eddig használta, csak dicséri. Kíváncsi vagyok én is, hogy milyen.

Shirakura Chi Ebi: Ez a másik kedvenc termékem. Ivadékoknak készült táp, ezt a tápot adagolva elősegítjük a mikroorganizmusok elszaporodását, amely szintén táplálékul szolgál az újszülött garnéláknak.

Shirakura Mineral Powder: Leginkább lágy vízben van jelentősége: segíti a hiányzó ásványi anyagok pótlását, így elkerülhető,  hogy a vedléskor baj legyen. Emelett vitaminokat és különféle fontos nyomelemeket is tartalmaz, amely hozzájárul ahhoz, hogy a garnélák színe minél élénkebb legyen.

Shirakura Liquid Mineral: Szintén lágy vizű akváriumok esetén érdemes használni, segít visszapótolni a kálciumot, így elkerülhetők a vedlési problémák.

Shirakura Mineral Stone: Ezek a kövek szintén az ásványi anyagok pótlásához járulnak hozzá, emellett pedig ammónia megkötő hatása is van, és mint azt tudjuk, talán az ammónia a legádázabb ellensége a garnéláinknak!

A Shirakura termékek mellett végre lehet kapni ADA talajokat, amelyek szintén nagyon sok garnélás akváriumnak a hozzátartozója, most fogom én is kipróbálni, hogy élőben hogy is működik, kíváncsi vagyok rá!

Greenaqua