A hétvégén került megrendezésre a bécsújhelyi Exotica börze és kiállítás. Hosszas tanakodás után végül úgy döntöttünk, hogy mi is kilátogatunk, szóval vasárnap reggel a 3 fős csapatunk útnak indult. Levinen volt a sofőr, Warrior a navigációval megbízott munkatárs 🙂 én pedig a potyautas.

A GPS egészen a határig bírta a megpróbáltatásokat,  utána úgy döntött, hogy inkább lepihen, de ennek ellenére mindenféle bonyodalom nélkül nyitás után oda is értünk. A pár perces sorban állás után már bent is voltunk a  3000 négyzetméteres csarnokban. 4 teremben zajlottak az események: az egyik volt a fő helyszín, ahol leginkább a kutya volt a téma,  de sok más állat is meghúzódott itt. Természetesen volt egy terem a macskáknak, mellette volt egy, amire nem sikerült rájönni, hogy mi az, (éppen videót vetítettek) és külön részen volt a terrarisztika és akvarisztika részleg.

A börze összességében leginkább a terraristáknak kedvezett, rengeteg pók, gyík, sáska, béka volt, de azért néhány akvarisztikai kiállítóval is lehetett találkozni. Különféle fák és dekorációk mellett egész sok növényt árultak, többek között egy hatalmas Microsorium tövet. Sajnos halakból és garnélákból nem volt kifejezetten nagy választék, garnélát mindössze 2 helyen árultak. Úgy mentem ki, hogy hátha sikerül valami különlegességre szert tennem, ez sajnos nem jött össze, de azért egy kis vérfrissítést sikerült hoznom. Viszont most láttam élőben tőrfarkú rákot és egy Aegla fajt is, ami azt hiszem elég ritkaságszámba megy.

Összességében kicsit többet vártam a rendezvénytől akvarisztikai oldalról, de ennek ellenére jó társasággal eltöltött, jó kis kirándulás volt.

A csapat: Levi és Warrior, én a gép túloldalán vagyok

Kiállítás csarnoka: Arena Nova

Botsáskákból volt választék!

Akváriumi növények

Kapitális Microsorium, fotó: Warrior

Tillandsiak, orchideák, broméliák szép választéka

Tömeg, fotó: Warrior

Egy viszonylag új faj: C. cf. propinqua és néhány sulawesi csiga

Egy különleges kis gerinctelen: Aegla

Ilyet is most láttam először: tőrfarkú rák

Amelyik garnélát nem adják el, az így lesz jelen a következő börzén 😉

Eleség, és egyéb kiegészítők garnéláknak, szép kis választék

Csigusz… Fotó: Warrior

Mesés hernyók…

Százmillió lábúak

Van aki fotómodellnek született

A nano őrület elérte a mezőgazdaságot is: nano malac, fotó: Warrior