A most bemutatásra kerülő kis garnéla azt hiszem egy újabb színfoltja ennek a gyönyörű kis világnak. Minden bizonnyal ők is a >Caridina cf. cantonensis ek közé tartoznak, épp úgy, mint a hagyományos tigris garnélák. Ők is mindössze 1-2 éve váltak elérhetővé, természetesen ezek az első példányok mind vadon befogottak voltak. Nekem még tavasszal sikerült szert tennem egy csapat ilyen vadon fogott garnélára. Kicsit tartottam tőlük, mert könnyen előfordulhat, hogy nem lehet egykönnyen “beakvarizálni” ezeket az állatokat, de szerencsére semmiféle probléma nem történt, azóta már számos utód született nálam.

A szuper tigris

Hogy mitől is szuper ez a tigris? Első pillantásra nagyon hasonlít a hagyományos tigris garnélára, de ha egy picit jobban megnézzük őket, akkor szembetűnő a különbség, és rájövünk, hogy nem véletlenül lettek szuperek 🙂 Először is meg kell említeni, hogy ezek a garnélák szemmel láthatóan nagyobbak, mint a sima tigris garnélák, a kifejlett egyedek több, mint 3 cm nagyságúak. A másik nagy különbség a színük. Ők sokkal kontrasztosabbak, a csíkjaik erősebbek, vastagabbak, sötétebbek . Jellemző rájuk, hogy a fejük és a farkuk is sárga színű, emellett pedig gyakran lehet a testükön megfigyelni  sárgás, néhány garnélánál kékes vagy vöröses-barnás  árnyalatot, esetenként pedig apró fehér jegyek is megjelennek a fekete csíkok mellett.

Látható 2 kis folt a fej mögött, mintha egy crs maro mintázata lenne

A tartásuk gyakorlatilag teljesen megegyezik a tigris garnélával, amit kiemelnék, hogy ők érzékenyebbek a melegre. Sajnos ha az akvárium vize 26-27 C fok felé emelkedik, könnyen végzetes lehet számukra.

Mama, és a különböző korú kicsik

Azt hiszem a következő 1-2 évben még számos érdekes vadon fogott garnélával fogunk találkozni, az persze más kérdés, hogy ezek közül melyik lesz, amit akváriumban is lehet tartani, mindenesetre ez a szuper tigris bármiféle gond nélkül él és szaporodik akváriumi körülmények között.

Színesedésnek indult kicsik