Az elmúlt hétvégét már régóta nagyon vártam, ugyanis október 3án tartották Linzben az első osztrák Aquanet garnélanapot. Linz nincs közel, több mint 400 km Budapesttől, Egertől meg már nem is lehet kiszámolni 🙂

Szóval hatalmas várakozással és némi izgalommal reggel 5kor nekivágtunk az útnak, hogy már nyitásra ott legyünk, nehogy lemaradjunk valamiről. Majdnem minden simán is ment, nyitás előtt pár perccel ki is értünk. A dolog akkor kezdett kicsit fura lenni, mikor megláttuk a rendezvénynek otthont adó épületet, mivel nem egy Puskás stadion méretű komplexum fogadott, de hát persze ettől még lehet nagyszerű. Na igazi ámulatba akkor estünk, mikor bementünk és elénk tárult a látvány. Azt hiszem 5 árus volt: egy növényes (mondjuk a növények szépek voltak), egy néni pár cherax szal, és egy osztrák webshop 5 akváriumnyi garnélával, emellett pedig egy külön teremben egy osztrák tenyésztő szintén kb 3-4 féle garnélával és egy “hobbista” a red cherry gyűjteményével.

Növényes rész, itt voltak érdekes növények

Igazából nem is nagyon hittük el, hogy tényleg ez lenne a jó előre különféle médiákban meghirdetett osztrák garnélanap, de hát ez volt, messze messze messze várakozásunkat alul múlta a rendezvény. Úgyhogy 1 óra kínlódás után otthagytuk az egészet. Igazából kb 5 perc elég lett volna ahhoz, hogy mindent végignézzünk…

Egy fura hatalmas sepregető, az egy kb kifejlett Amano rajta..

A crs felhozatal

Kék tigris

Geosesarma

Hogy feldolgozzuk a csalódásunkat, úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk a linzi megaZOO-t, hátha legalább ott lesz valami érdekes. Azt kell hogy mondjam, hogy még soha nem jártam ekkora állatkereskedésben. A kötelező kutya macska részleg mellett természetesen volt akvarisztika is. Az alaphangot egy földbe süllyesztett kb 3×5 méteres medence adta meg, amiben különféle ráják, arowanák és egyéb dél amerikai halak úszkáltak. Ezután jött a tengeri szekció… Pontosan nem tudom mennyi, de nagyjából 30-40 tengeri akvárium állt egymás mellett, elképesztő élőlényekkel, egyszerűen lenyűgöző a tengeri élővilág. Ezek alapos végignézése után jött az édesvízi akváriumok hada. Na igen, ilyennek kellene lennie azt hiszem a felhozatalnak mindenhol 🙂 Garnélából nem volt hatalmas választék, de azért volt kb 10 féle: red cherry, A-C grade crs, propinqua, tigris, yellow és még néhány faj. Ami számomra a legmeglepőbb volt, az a csiga választék: rengeteg csiga, csak a sulawesi csigákból volt 5-6 faj, de különböző almacsigák, neritinák, postakürt csigák, és még sok más. Hogy ne jöjjek haza üres kézzel, hoztam is kétféle, számomra érdekes sulawesi csiguszt. Természetesen a halak közt is voltak olyanok, amikkel nem mindenhol lehet találkozni (pl az L46).

dél-amerikai medence

Csillagom, csillagom…

Tengeri garnéla gyűjtemény

Szebbnél szebb tengeri garnélák

Ilyen a tengeri kardinális

A bolt alapos végigjárása után tettünk egy kis sétát Linzben, majd indulás haza, hát még világosban hazaértünk…

Azt hiszem a linzi garnélanapra többet nem megyek, hatalmas csalódás volt az egész, úgy látszik a sógoroknál sem minden az, aminek beharangozzák.

Növénykínálat

Sárga sula csiga

Szintén egy gyönyörű sula csiga, bár 27 euro az ára 🙂

Almacsiga tenger

L 46

Vásárfia no. 1: sárga szarvú, sárga szájú tylo

Vásárfia no. 2: játszótársak a meglévő sárga sula csigának