Azt hiszem a cystal red garnéla volt az, ami miatt ennyire magával ragadott az akvarisztikának ez az ága. Nagyon sokáig persze csak a világhálón találkoztam velük, és csak sóvárogtam azután, hogy nekem is legyenek ilyen garnéláim.

A legelső crystal redjeim

Néhány évvel ezelőtt aztán nagy nehezen sikerült hozzájutnom az első csapat crystal redhez, és a red cherry garnéla után ez volt a 2. faj, aminek otthont adtam. Természetesen a high grade garnélák akkor rettentő messzi álomnak tűntek, de nagyon büszke voltam az új lakóimra. Minden a forgatókönyvnek megfelelően alakult velük, a csapat létszáma szépen emelkedett egészen egy katasztrofális balesetig, aminek a következményeképp gyakorlatilag 2 nap alatt az összes garnéla elpusztult…

Szinte teljesen piros

Az utóbbi időben, ahogy “megszaporodott” az akváriumaim száma, úgy döntöttem, hogy ismét szeretnék helyt adni ezeknek a garnéláknak, így az ősszel ismét beszereztem egy csapatot és a napokban születtek meg az első apróságok.

Kismama vacsorázik

Igazából ez a változat elég sokban különbözik az high grade hinomaruktól vagy mosuráktól, mintha nem is ugyanaz a faj lenne, de én őket is nagyon érdekesnek tartom. Természetesen náluk piros szín dominál,  néhány egyed szinte teljesen egyszínű. A fehér szín gyakran nem is igazából fehér, hanem inkább átlátszó, de ez adja meg az ő különlegességüket.

Piros fehér a kedvenc színem 🙂