A mostani bejegyzésnek igazából nincs túl sok köze a garnélákhoz, csak szeretném leírni a gondolataimat és kíváncsian várom a visszajelzéseiteket, véleményeket róla.

“A bulletin board az internet elterjedését megelőző korszak legnépszerűbb elektronikus adatcsere rendszere volt, amelyben egy adott téma iránt érdeklődő felhasználók cserélhettek üzeneteket és állományokat egymással. Képernyőn való megjelenítése kizárólag szöveges jellegű volt, elérésére közvetlenül a kiszolgálóra történő telefonos betárcsázás útján nyílt lehetőség.

Manapság a “bulletin board” kifejezést a magyar nyelvben “fórum” névvel illetett, általában webes alapú üzenetcserét lehetővé tevő rendszerek megnevezésére használják az angol nyelvterületeken.” – Wikipedia

2010 nyarán úgy gondoltam, hogy itt az ideje kicsit jobban összekovácsolni a garnélás társadalmat itthon is, ezért csináltam egy fórumot, ahol úgy gondoltam, hogy össze lehet “gyűlni” és meg lehet vitatni a legkülönfélébb kérdéseket. Ennek immár lassan 1,5 éve. A fórumon azóta több, mint 300 regisztrált tag van és több mint 8000 hozzászólás, közel 800 különböző témában. Ezek a számok szépen hangzanak, azonban eléggé úgy érzem, hogy mintha hasztalan lenne a fórum…

Az utóbbi időben több helyről is érkezett olyan észrevétel, hogy sajnos egyesek nem teljesen korrekt módon használják a fórumot, sajnos ez elkerülhetetlen, mindig lesznek ilyenek… Lehet, hogy a fórumot fel lehetne dobni az adás-vétel bevezetésével, de ezt számtalanszor elmondtam, hogy nem fogom engedni, nem akarom, hogy ez legyen a cél. Szeretném ha az információáramlás, a tapasztalatok, sikerek, örömök esetleg csalódások megosztásának a színtere lenne az az oldal, ahol bárki nyugodtan leírhatja azt, hogy milyen élményei, kérdései, tapasztalatai vannak a garnélákkal kapcsolatban.

Nem hiszem, hogy mindössze annyi garnélatartó van, akik aktívan jelen vannak a fórumon… Merem azt remélni, hogy szép lassan itthon is elindul valami fejlődés a garnélatartás világában.