Mikor szinte épp egy évvel ezelőtt elköltöztem, úgy döntöttem, hogy nem fogok csak egy állványt megtartani, ami 16 akváriumot jelent. Egyrészt nem egészen tudtam, hogy időben hogy fog beleférni az akváriumok gondozása, másrészt akkor úgy tűnt, hogy ennyi akváriumnak tudunk helyet csinálni.

Az állvány és az akváriumok

Azonban ahogy telt az idő szerencsére egyre inkább látszódott, hogy a garnélák is jól érzik itt magukat, a párom is egyre jobban megszerette az akvarisztikát, így elhatároztuk, hogy beteszünk egy második állványt is. Elkapkodni nem akartam, a tervezgetés és a szükséges felszerelés, berendezés beszerzése már egész hamar elkezdődött.

Az akváriumok a helyükön

Kisebb nagyobb komplikációk után végül augusztus elejére készült el minden. Sok tanakodás után úgy döntöttünk, hogy ezt az állványt fából csináltatjuk meg, mivel sokkal barátságosabb, melegebb, mint a fém, és így maga az állvány is a szoba dísze lehet (nem is beszélve az akváriumokról). Az állvány méretei nagyjából megegyeznek az előzővel, valamivel nagyobb lett, hogy 40 literes akváriumok férjenek el rajta egymás mellett. Összesen végül 10db 40 literes, 4db 44 literes és egy darab 80 literes akvárium lett elkészítve.

Kellékek a berendezéshez

A hétvégét az akváriumok rendezgetésével, feltöltésével töltöttük. Sikerült elindítani az összes akváriumot, bár egyelőre még dekoráció nélkül, az majd a következő napokban, a vízcserék során kerül be.

Talaj kész

Most indul a szokásos akvárium indítási időszak, mialatt 4-5 hétig üresen fognak járni az akváriumok, rendszeres vízcsere mellett, hogy kialakuljon a megfelelő baktériumkultúra. Terveim szerint szeptember közepén kezdem a garnélákat beköltöztetni a helyükre, ennyi időnek elégnek kell lenni ahhoz, hogy kialakuljon a garnélák számára megfelelő környezet.

Vízzel feltöltve

Folytatás következik 🙂