Tagadhatatlanul beköszönött a tavasz! Mi is lenne ennél jobb alkalom arra, hogy saját magunk termesszünk kedvenc garnéláinknak egy kis csemegét. Mint ahogy sokszor írtam, az egyik kedvenc zöldeleség, amit adni szoktam a garnéláknak az a spenót. Gyakorlatilag majdnem minden héten kapnak, de mindig kérdéses, mikor veszi az ember, hogy ugyan mennyi vegyszert, stb-t kapott a növény mielőtt az üzeltbe került. Azonban ha saját magunk “termesztjük” otthon, akkor természetesen nem kell ilyesmitől tartani.
Magok
Nem kell hozzá nagy kert, elég egy kis erkélyláda, amiben annyi spenótot tudunk csinálni, amennyi bőven elég lesz a garnéláknak, sőt még le is fagyaszthatunk belőle télire. Egy zacskó mag 1-200 forintba kerül, tehát nagy befektetést sem igényel, csak egy kis gondozást.
Ültetés után
Kezdenek kelni
Én az erkélyládát virágfölddel megtöltöm, rászórom a magokat, majd egy kevés földet teszek még rá, ezután meglocsolom, majd kb 1 hét alatt elkezdenek kikelni a kis növények. Ebben az időben rendszeresen kell locsolni a frissen kikelt növényeket, de elég gyorsan fejlődnek és pár hét alatt lesz rajta annyi levél, hogy már nyugodtan tudjuk adni a garnéláknak.
Lassan lehet szüretelni
Általában a nyári nagy meleget már nem szereti, így elkezd magokat hozni és a levelei egyre kisebbek lesznek, ilyenkor érdemes az egészet leszüretelni, majd kora ősszel nyugodtan lehet még egy adagot elvetni.
Higgyétek meg fogják hálálni a garnélák a friss leveleket!
Ennek senki nem tud ellenállni
Szia,
Épp múlt héten ültettem egy nem használt akváriuma, szobában, külön időzített fénnyel. Azon gondolkodom, hogy vajon ezt a “laboratoriumi” spenótot is meg kell e főzni 1 percig, vagy ez mehet úgy ahogy?
Kösz