Elég régóta nem írtam Terraplaza eseményekről, a legutóbbit majdnem másfél éve. Azóta kb 3-4 havonta szokott lenni 1-1 ilyen esemény, a legutóbbi épp a hétvégén, ezúttal egy új helyszínen, a Lurdy házban. Igazából kíváncsi voltam, hogy a megváltozott helyszín esetleg hoz e változást, úgyhogy mi is ellátogattunk a rendezvényre.

TerraPlaza_X2_700

Most nem mentünk nyitásra, csak dél után értünk ki, úgyhogy nem tudom, hogy ez volt az oka, vagy pedig a másik a helyszín, de ezúttal nem kellett kígyózó sorokban állni mire bejutunk. Pozitív tapasztalat volt, hogy bent is volt hely, nem szűk folyosókon tolongtak az emberek, kényelmesen oda lehetett férni az asztalokhoz, megnézni a portékát. Szintén nem tudom, hogy a délutáni időpont volt-e az oka vagy pedig az új helyszín jellege, mindenesetre sokkal kellemesebb élmény így nézelődni, vásárolni, mint a hatalmas tömegben, tolakodásban.

Házimalac

Kaméleonok

Nagy kedvenceim ezek a kis békák

Ahogy végigjártunk a rendezvény területén, igazából sok változás nem történt. A terrarisztika hatalmas fölényben volt ezúttal is az akvarisztikával szemben: rengeteg kígyó, sikló, gyík, kétéltű, stb volt, talán mintha kevesebb pók lett volna, mint amire a legutóbbi rendezvényről emlékszek. Úgy tűnik, hogy nem nagyon sikerül ezen az arányon változtatni, aminek az okait talán érdemes lenne megpróbálni feltárni.

Kis kígyók

Nagyobb kígyók

Az akvarisztikai árusok nem egy helyen voltak, hanem szétszórva, talán ez még inkább hozzájárult ahhoz, hogy nagyon kevésnek tűntek, de mintha még kevesebben is lettek volna, mint korábban. 1-2 bolt képviseltette magát, illetve magán árusok is voltak kint a portékáikkal. Persze aki akart, az talált magának érdekességet.

Killik

Egy biztos pont, Akvárium Magazin, akvarisztikia kiadványok

Garnélás szempontból szintén nem volt túl nagy felhozatal: elsősorban davidii változatok voltak (red cherry, sakura, rili, …) talán két helyen volt egyéb garnéla is, de nagyon messze vagyunk még attól, ami egy hasonló rendezvényen pl Ausztriában fogad minket. Azért továbbra is bízok benne, hogy előbb-utóbb csak sikerül egy kicsit felzárkózni.

CRS

Rilik

Abból a szempontból mindenképp érdemes kimenni, hogy ismerősökkel, ugyanezzel a hobbival foglalkozó emberekkel lehet találkozni és jókat beszélgetni és a mostani helyszín (vagy időzítés) erre sokkal inkább alkalmasabb, mint az ELTE kanyargós folyosói.