Ez a garnélaváltozat volt a tavalyi év egyik újdonsága, természetesen ennek a színváltozatnak az eredetét is balladai homály fedi. Nagy valószínűséggel taiwan bee garnélák és tigris garnélák kereszteződéséből jöttek létre, tehát ők is egyfajta tibee vagy taitibee garnélák.

Piros és fekete

Ezek a garnélák hasonlítanak a smiley head változatra, azzal a különbséggel, hogy kicsit más a fejmintájuk. Az esetek döntő többségében Mosura garnélákról van szó, tehát csak a fejükön van szín, bár néha előfodulnak Hinomaru-k is ezzel a fejmintával. Mint ahogy a nevüket kapták a fejükön különböző számú és viszonylag nagy méretű fehér foltok vannak. Alapesetben 6 db folt van rajtuk, de ezek könnyen összeolvadhatnak, ahogy az utódoknál egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek ezek a fehér foltok. Természetesen vannak köztük pirosak és feketék is, a feketék a dominánsak. Korábban ezeknél a garnéláknál a fehér szín elég gyenge volt, de az utóbbi időben rengeteget javult és folyamatosan jelennek meg az egyre erősebb fehér példányok, bár azért senki se számítson PRL színekre..

Petés mama

A spotted haed garnélák tartása, szaporítása, igényei megegyeznek természetesen a többi CRS változattal, tehát nekik is lágy és kicsit savas víz szükséges, és ők is érzékenyek a magas hőmérsékletre, tehát ügyelni kell rá, hogy 25-26C-nál ne nagyon menjen feljebb a víz. A CRS garnélák közül ők is azért az érzékenyebb változatokhoz tartoznak, tehát nagyon fontos, hogy tartani kell nekik a stabil vízparamétereket.

Vacsora közben

Ami a szaporodásukat illeti, természetesen ők is specializált módon szaporodnak, nincs semmi meglepetés, sajnos a kicsik túlélési aránya könnyen drasztikusan leromlik ha nem megfelelő a vízminőség számukra. A spotted head garnélák egy része hordozza a pinto géneket, így kis szerencsével akár pinto garnélák is születhetnek spotted head ősöktől.

Én az első csapatot pár hónappal ezelőtt kaptam, azóta elkezdtek petésedni és megszülettek az első kicsik is. Ami érdekes volt, hogy a pinto és pinto mix utódódok közt is megjelentek a spotted head kicsit, akik költöztek is át a nekik szánt akváriumba.

Részben összeolvadt foltok

Ez a garnéla egy újabb bizonyítéka annak, hogy mindig lesznek újabb és újabb változatok, színek, minták a CRS garnéláknál, hogy mindig egy kis újabb színfoltot csempésszen bele az akváriumokba.