Korábban írtam egy postot a jelenleg egyik kedvenc garnélámról, a blue shadow mosura-ról, ami egy viszonylag új taiwan bee változat. Szerencsére a csapat nagyon szépen belehúzott, szépen stabilan szaporodnak. A kicsik továbbra is kb 80% ban lesznek blue shadow mosura-k, a maradék 20% pedig blue bolt és red shadow mosura vegyesen, így most egy kicsit a red shadow mosurákat mutatnám be.

Blue shadow mosura

Tartása, szaporodása teljesen megegyezik az összes taiwan bee garnélával, természetesen ők is az érzékenyebb, nehezebben tartható garnélák közé tartoznak, de aki a kihívásokat keresi, annak ez a változat is egy potenciális jelölt lehet.

Red Shadow Mosura

Alapvetően ezek a garnélák, mint a nevükből jól látszik piros színű mosura garnélák, tehát csak a feji részen és a farok tövénél esetleg részben a lábakon vannak piros részek, a garnéla nagy része fehér. Amiben eltér a CRS mosura garnéláktól, hogy a fehér rész nagyon szép intenzív fehér, és a piros rész inkább bordó és márványos.

RSM

A red shadow mosura apróságokat ki szoktam válogatni a blue shadow csapatból, azonban ők nem kerülnek külön akváriumba, hanem az összes többi piros taiwan bee-hez költöznek, így sajnos azt nem tudom megmondani, hogy milyenek lesznek a utódok két red shadow garnélától. Majd talán egy nap nekik is lesz külön akvárium 🙂

RSM