A tavalyi évihez hasonlóan most is szeretném összegezni, hogy mi is történt velem idén (leginkább) garnélás szempontból.

A 2014-es év nagyon mozgalmas volt számomra, rengeteget kellett utaznom ebben az évben is, de ami kifejezetten garnélák miatti utazás volt, az az áprilisi malmöi kirándulás, ahol a garnélaversenyen bíráskodtam, azonban sajnos idén nem tudtam részt venni más nemzetközi garnélás rendezvényeken, azonban a decemberben megrendezett Terraplazán én is kint voltam, mint árus/kiállító.

A nyáron ismét elköltözünk, ami sohasem túl egyszerű a garnélákkal/akváriumokkal, de muszáj volt őket is hozni 🙂 Az új helyen sikerült egy nagyobb részt kialakítani a garnéláknak, és így lehetőségem nyílt arra, hogy új állványokat is beállítsak, így jelenleg 60 akváriumban vannak a garnik, ezt a számot szeretném jövőre kb megduplázni, remélem sikerül. Szerencsére az új helyen elég hamar megszokták a garnélák és szépen belakták az akváriumokat és elkezdték potyogtatni az apróságokat. Már többször is volt nálam “nyílt nap”, ahol az érdeklődők eljöhettek, és megnézhették a garnélákat, akváriumokat és beszélgethettünk egyet. Terveim szerint jövőre is lesznek ilyen napok.

Egy másik érdekesség, hogy ősszel végre sikerült pontot tenni az egyik tervemre, és én lettem a Silane és Ellen Wang garnélák hazai disztribútora. Igazából a dolog érdemi része csak most kezdődött el, de immár itthon is elérhetők ezek a kiváló minőségű taiwani garnélák.

És végül engedjétek meg, hogy elbüszkélkedjek a legfontosabb eseménnyel, hogy idén nyáron megszületett a kislányunk, aki már most nagy érdeklődést tanúsít az akváriumok iránt 🙂

A jövő évre vonatkozóan is rengeteg tervem van és ahogy eddig is mindenről be fogok számolni itt a blogon. Nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok!