Már többször is írtam a Neocaridina davidi garnélákról, hogy gyakorlatilag számtalan színváltozatuk van, ebben a bejegyzésben egy pár sor erejéig bemutatom a sok-sok változat egyikét, az Orange sakurát. Ennek a garnélának a tartása és a szaporodása gondolom senkit sem fog meglepni, éppen ugyanúgy viselkedik, mint minden más davidi változat, tehát mint mondjuk a red cherry garnéla. Rendkívül széles vízparaméterek közt vígan elél, és 3-4 hónapos korában már szaporodni is kezd. Természetesen az esetükben is mindenképp gondoskodni kell, hogy az akvárium vize kellően tiszta legyen, ne legyen nitrittel/nitráttal szennyezett.

Az orange sakura garnélák már évekkel ezelőtt megjelentek, de valahogy mindig úgy alakult, hogy nekem nem volt ebből a változatból, azonban az utóbbi időben ebből a garnélából is kaptam Taiwanból, tehát most számukra is van egy foglalt akvárium 🙂

A legelső példányok ha emlékeim nem csalnak szintén Taiwanban láttak napvilágot, majd az ottani tenyészetekből kerültek világszerte a garnélatartók akváriumaiba.

Ahogy a nevéből neki is könnyen ki lehet következtetni, hogy ez a garnéla narancssárga színű, beleértve a lábaikat is. Náluk is igaz, hogy a nőstényeknek erőteljesebb színük van, mint a hímeknek, azonban a hímek sem színtelenek, ők is narancssárgák.

Mivel ezeknek a garnéláknak a tartása és a szaporítása is elég egyszerű, nem igazán kényesek a vízparaméterekre, azonban élénk színükkel üde foltot vihetnek az akváriumba, tehát bátran ajánlom mindenkinek, aki egy szép színes és könnyen tartható garnélát keres.