Ez a garnéla a Caridina breviata egy újabb változata, akár tekinthetjük a bumblebee garnéla unokatestvérének is. Valószínűleg ez csak egy színváltozat, nem fogják külön fajként besorolni a későbbiekben sem.

Caridina breviata ‘Hongkong’

Nagyjából minden elmondható ugyanúgy róla, mint a bumblebee-ről. Nem kifejezetten igényes, de természetesen biztosítani kell a jó vízminőséget nekik, mint az összes többi garnélának. Ezt egy kis odafigyeléssel és rendszeres vízcserékkel tökéletesen meg lehet oldani. A legjobban ő is lágy vízben érzi magát, de az egri csapvízben (kb 20 nk körüli) is vígan úszkálnak, csak a “beszoktatásra” kell nagyon figyelni. Ha nagyon fokozatosan, óvatosan szoktatjuk hozzá az ilyen kemény vízhez, akkor semmi gond nem lehet!

Táplálkozás

Ami nekem a legjobban tetszik ezekben a garnélákban, hogy minden egyes példány másmilyen, nincs két egyforma köztük. Valami apróságban biztos, hogy eltér a mintázatuk ez a változatosság teszi őket izgalmassá. Alapvetően nekem olyan tűnnek, mintha a tigris garnéla és a bumblebee közti átmenet lenne. Méretük az ezeknél a garnéláknál szokásos, 2-2,5cm. A színüket nem tudom egyértelműen leírni: alapvetően “átlátszóak”, kissé talán halvány sárgásak vagy barnásak, sötét (fekete) vonalakkal és pöttyökkel tarkítva.

Megfordul a világ

Mivel ilyen közeli rokonságban áll a bumblebee garnélával, így ezt a két fajt nem tanácsos együtt tartani, közös akváriumban. Neocaridina fajokkal biztosan nem keverednek, és elég kicsi rá az esély, hogy ha cantonensis változatokkal vannak együtt tartva, akkor kereszteződnek, bár valószínűleg nem teljesen kizárt.

Kukucs

Azt hiszem ez a garnéla azoknak lehet igazán érdekes, aki a red cherry vagy amano után szeretne egy kicsit másmilyen fajt megismerni.

Ilyen színű is van

A lakhely