Egy korábbi bejegyzésemben már beszámoltam az úgynevezett PRL garnélákról, akik mind a mai napig a garnélák királyát jelentik. A 2010-es bejegyzés óta eltel idő alatt annyi mindenképp változott, azért jobban elterjedtek a PRL garnélák, azonban ezzel párhuzamosan sajnos a “minőség” is hanyatlott. Természetesen ez nem igaz az valódi PRL garnélákra, azonban rengeteg garnélát már ellátnak ezzel a jelzővel, sokszor érdemtelenül.

405054_136122336535503_995185101_n

Benibachi PRL

Benibachi az egyik legnagyobb és legnevesebb garnélatenyészet, számos országban jelen vannak a garnélái, ezen a videón egy kis betekintést kapunk a farmról:

Még tavaly sikerült hozzájutnom nekem is egy csapat Benibachi garnélához, azonban mint kiderült ezek azért közel sem a top grade garnélák. Azt azért érdemes tudni, hogy 1-1 ilyen top PRL garnéla még mindig 1000+ USD áron szokott gazdát cserélni.

Saját Benibachi garnéla

Az én csapatom eléggé “belépő szintű” csapat, bár látszik rajtuk, hogy nem olyan rossz a minőségük, de én azért nem nevezném őket PRL garnéláknak semmiképp. A színük viszonylag erős, a lábaik is többnyire pirosak, de hát meg sem közelítik azokat az egyedeket, amelyekkel a PRL garnélákat szokták bemutatni.

Piros lábak

Mostanra sikerült egy egész szép kis csapatot összehozni belőlük, úgyhogy következő lépés az lesz, hogy az elkövetkező hetek során kiválasztom a csapatból a legszebb 6-8-10 garnélát és ők külön kerülnek. Reményeim szerint ezeknél a garnéláknál már 1-2 generáció alatt ki van esély arra, hogy kiessen 1-1 érdekesebb példány, ez egy idő után ki fog derülni 🙂

Hinomaru

Dupla hino

Sajnos nem olyanok, mint az első képen lévő garnéla